Betöltés...

Üdvözlünk a Rézangyal
weboldalán!

A Rézangyal a kulturált italfogyasztás elkötelezettje.
Termékeink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
Kérjük nyilatkozz, elmúltál-e 18 éves
Menü

Kóstolás

Görgess le, vagy használd
a csúszkát
a haladáshoz.
01

01

A pálinkát szobahőmérsékleten ajánlott kóstolni, fogyasztani, mert a benne rejlő zamatok, illatanyagok, és az érleltség íze akkor teljesedik ki igazán. A jó minőségű pálinkának hűtve csökken az élvezeti értéke.
02

02

A pálinkát legcélszerűbb olyan kóstolópohárból fogyasztani melynek öblös alja, és elkeskenyedő szája van, így a felszálló, ínycsiklandó illatanyagok hozzáadódnak a gasztronómiai élvezetekhez.
03

03

A kóstolás folyamata a pohár körkörös mozgatásával kezdődik, hogy az illatanyagok elrendeződjenek. Az orrunk felé közelítve megtapasztalhatjuk az ital egyedi illatkombinációját.
04

04

Magát a kóstolást apró kortyokban érdemes végezni, és az italt un. "rágás" technikával a száj minden szegletébe, az összes ízlelőbimbóhoz eljuttatni.
05

05

A pálinka minőségét a kóstolás alatt megtapasztalt szín, illat és íz harmóniája adja. Elsőként a látvány árulkodik a pálinka milyenségéről. A minőségén kívül a szín utal az ital jellegére és az alapjául szolgáló gyümölcsre is. Az illat és íz összhatása harmonikus, jellegének megfelelő kell legyen.
06

06

A kóstolást követően szokás szárazpróbát végezni. Ennek módja, hogy az üres poharat 5-10 percre félre tesszük, majd ezt követően beleszagolunk. Ha valódi pálinkával van dolgunk, kellemes, gyümölcsös illatot érezhetünk.
07

07

A pálinka fogyasztható étkezés előtt aperitifként és étkezés után, digesztív italként is.
08

08

A magyar pálinka hagyományosan a táplálkozási kultúra, életmód része volt és soha nem a lerészegedés itala. A pálinka ma a magyar mindennapi- és társasági élet fontos része.
09

09

A mértékletes és kultúrált fogyasztás lehetővé teszi, hogy a kulináris élvezeti értéke mellett a pálinka kedvező élettani hatásait is érezzük. A túlzott fogyasztás azonban káros következményekkel járhat.
10

10

Tiszteljük meg nemzeti italunkat, tartsuk szem előtt a mértéktartó és egészséges fogyasztási mennyiséget! Váljék egészségünkre!